Merke Blues
fan Boppeseal Movies Wergea
Merke Blues op festival opening Filmhuis Leeuwarden

In maart gaan de deuren open van het nieuwe filmtheater in het Fries Museum aan het Wilhelminaplein. Het filmhuis heeft intussen de naam "Slieker Film" gekregen, hiermee eert het filmhuis de in 1861 in Leeuwarden geboren George Christiaan Slieker. Hij is de eerste Nederlander die met het vertonen van films begint. Zijn debuut maakt hij op 16 juli 1896 op de Leeuwarder kermis, die plaatsvindt op het Wilhelminaplein. In zijn bioscooptent vertoont hij onder andere ingekleurde filmpjes uit de studio’s van Thomas Edison.

De officiële opening van het filmhuis wordt gevierd met het eenmalige Nederlands, Vlaams & Fries filmfestival. In de drie nieuwe filmzalen en één tot filmzaal omgebouwde museumzaal, wordt van vrijdag 22 t/m woensdag 27 maart een divers programma bestaande uit ruim tachtig films gepresenteerd. En één daarvan is Merke Blues.